BIOGRAFIE

Geboren in 1986 en opgegroeid aan de rand van het Friese dorpje Arum. In een gezin met veel warmte, liefde, chaos en ruimte voor creativiteit met onbegrensde mogelijkheden. Contacten met vrienden en familie, gedeelde interesses en boeiende gesprekken. Uitzicht over de bouwlanden, de dieren en een groeiende fascinatie voor paarden. De zee en het strand in korte afstand bereikbaar. De warmte van het geloof in God. Ze hebben mij gevormd tot wie ik ben en wat ik doe.

Na de Mavo heb ik MBO Marketing & Communicatie gevolgd en ben begonnen met een ruitersportzaakje bij mijn vader in het bedrijf. Een aantal jaren later verkochte mijn vader de zaak en heb ik voor een andere koers gekozen. Vanuit mijn passie voor tekenen en schilderen en door de motivaties van een aantal mensen die op mijn weg kwamen ben ik gestart met de opleiding Docent Beeldende Kunst en Vormgeving.

In eerste instantie boeide het beeldende aspect van de opleiding mij enorm, maar door de jaren heen is ook mijn liefde voor het onderwijs gaan groeien. Met name het omgaan met verschillende persoonlijkheden, het begeleiden bij ontwikkelingen in combinatie met het delen van mijn passie. Inmiddels is dit uitgegroeid tot werk als docent tekenen, handenarbeid & ckv op het VMBO aan het Roelof van Echten College in Hoogeveen. Ik heb daar de waardevolle taak gekregen om leerlingen die extra ondersteuning nodig hebben op gebied van leerachterstanden en gedragsproblemathiek beeldend onderwijs te geven. 

Samen met mijn man Bennie woon ik in Raerd, een dorpje tussen Leeuwarden en Sneek. Naast mijn werk, teken en schilder ik graag. Regelmatig ben ik te vinden bij mijn paard. Ook wandelen, werken met de naaimachine, klussen in huis, muziek luisteren en zingen doe ik graag.

INSPIRATIEBRONNEN

NATUUR

Het besef van het grote, oneindige en onmenselijke wonder van de ruimte waarin wij leven. Het landschap, de zee, de zon en de lucht. Ze intrigeren mij telkens weer door de veranderingen die ze weergeven in vorm, kleur en licht. Water en weidse landschappen met bebouwde akkers of grazende dieren typeren mijn leefomgeving. Ik hou er van. Ze geven het gevoel van rust.

PAARDEN

Grote ogen, een krachtig en elegant lichaam. Actie, behendigheid, balans, evenwicht en passie in een moment van bewegen. Het paard blijft boeien en trekt aandacht. Al van jongs af aan bewonder ik het karakter, de werklust en de schoonheid van het dier. Ik heb een Fries paard gehad en nu een haflinger.

PORTRET

Ogen spreken. De houding geeft iets van een gevoel weer. Opgewektheid, onzekerheid, verdriet, blijdschap. Het karakter van de persoon laat zich in veel variaties zien. De variaties en verschillen in persoonlijkheden boeien mij. Ik verdiep me er graag in.

VISIE

Vorm, kleur, licht en beweging ze roepen een gevoel op, soms ook een vraag. In mijn werk verbeeld ik dit graag via een waardevol moment of een interessant beeld. Inspiratie haal uit mijn hierboven genoemde bronnen. Daarnaast zijn er een aantal thema’s die op verschillende manieren terugkomen in mijn oeuvre; tijd, rust en aandacht.

Tijd is kostbaar. Hoe we onze tijd goed besteden blijft altijd de vraag. Toch vind ik het belangrijk die vraag wakker te schudden. Ben je tevreden? Wat is belangrijk? Besef je wat je hebt? Kijk je verwonderd naar je omgeving? De wolken, de zon, alles wat groeit, de mensen, de dieren? Ik stel deze vragen net zo goed aan u, als aan mezelf, want ik weet hoe makkelijk het gaat om opgenomen te worden door je dagelijkse bezigheden. Maar ik weet ook hoe belangrijk het is om daar soms uit te stappen. Rust is een belangrijke levensbehoefte die mij de ruimte geeft om te reflecteren en aandacht te blijven houden. Aandacht zit in kleine dingen. Een uitdrukking, een houding, een blik, een vorm, kleur en licht. Om ze goed te leren kennen moet je observeren, focussen, verdiepen en reflecteren. Rust en aandacht kosten tijd, maar ze geven Inspiratie voor nieuwe inzichten, ideeën en zin om door te gaan.

In mijn werk geef ik op verschillende manieren iets van tijd, rust of aandacht weer. Ik wil mijn inspiraties graag delen. Misschien herkent u mijn gevoelens in de beelden. Anders hoop ik dat het u inspireert op een manier die bij u past.